Wat is een Sectie?

Wat is een Sectie?

Elke pagina bestaat uit secties, kolommen en widgets. Secties verdelen de pagina in horizontale rijen, dit is dus je basis. Kolommen verdelen elke sectie in verticale kolommen en widgets worden binnen de kolom gesleept en verwijderd.

In de afbeelding hiernaast is de sectie blauw gearceerd. De roze arcering is een kolom.

Hoe voeg ik een Sectie toe?

Als je een pagina gaat bewerken dan begin je om een sectie toe te voegen, dit doe je door op het plusje te klikken zoals in het voorbeeld is aangegeven. Vervolgens kan je kiezen hoeveel kolommen je wilt invoegen. 

 

Hoe bewerk ik een Sectie?

Klik eerst op de 6 puntjes om de sectie te kunnen bewerken. Vervolgens krijg je aan de linkerkant het bewerkingsmenu voor de sectie te zien.

Sectie Lay-out

Wat belangrijk is om te weten van de sectie lay-out is de breedte inhoud. Normaal staat dit op vaste breedte, hierdoor blijft de inhoud in een vast kader. Wanneer je dit op volledige breedte zet staat de inhoud op volledige breedte.

Sectie Stijl

Wat belangrijk is om te weten van de sectie Stijl is de achtergrond kleur. Dit doe je in het eerste tabje zoals in het voorbeeld te zien is.

Je klikt op het eerste icoon ‘klassiek’, hier kan je een kleurtje toevoegen of een achtergrond afbeelding.

Sectie Geavanceerd

Wat belangrijk is om te weten van de sectie Geavanceerd is de marge. Met de marge geef je meer ‘ruimte’ aan je sectie.

Als eerste klik je op het paperclipje zoals in het voorbeeld te zien is. Wanneer dit wel aan staat veranderen alle waarden, als dit uit staat slechts één. We klikken het nu uit omdat we alleen werken met de boven en onder marge.

Kijk in het voorbeeld naar het resultaat.