Hoe plaats ik mijn logo/favicon?

Stap 1:

We beginnen op het Dashboard van de website. Aan de linkerkant staat een menustructuur. In dit menu hoover je op Weergave, er komt nu een uitklapmenu tevoorschijn. Nu klik je op Customizer

Dashboard > Weergave > Customizer

Stap 2:

Je bevind je nu in de Customizer omgeving. Aan de linkerkant is weer een menustructuur zichtbaar, hier klik je op Site-identiteit.

Site-identiteit

Stap 3:

Nu kun je het logo van je bedrijf toevoegen door op Selecteer logo te klikken.

> Selecteer logo

Stap 4:

Je komt nu in een pop-up scherm terecht, hier kan je het logo selecteren. Mocht je het logo nog niet ge-upload hebben dan kan je dat hier doen door links boven naar Bestanden uploaden te gaan.

Bestanden uploaden

Stap 5:

Klik vervolgens zoals in het voorbeeld hiernaast is te zien op Bestanden selecteren. Je komt dan in je verkenner terecht waar je jouw logo kan selecteren.

Bestanden selecteren

Stap 6:

Nu staat het logo in de Mediabibliotheek waar je hem kan selecteren met je muis, door er op te klikken. Je ziet dat de afbeelding geselecteerd is als er een blauw vinkje rechtsboven de afbeelding staat.
Vervolgens klik je rechtsonder in je pop-upscherm op Selecteren.

Mediabibliotheek > Selecteren

Stap 7:

Het volgende pop-upscherm waarin je terecht komt heet afbeelding bijsnijden. Klik rechtsonder in je scherm op Bijsnijden overslaan, zo blijft je logo het juiste formaat.

> Bijsnijden overslaan

Stap 8:

Nu ben je weer terug in de omgeving site identiteit aanpassen in de customizer omgeving. Je ziet dat het logo is toegevoegd onder het kopje logo. Wil je het logo veranderen klik dan op Wijzig logo en loop de stappen 4 t/m 7 opnieuw na.

Het Favicon plaatsen gaat op exact de zelfde manier als het plaatsen van je logo. Klik op Site pictogram selecteren en verloop vervolgen de stappen 4 t/m 7 nogmaals.

Site pictogram selecteren > Bestanden uploaden > Bestanden selecteren > Mediabibliotheek > Selecteren > Bijsnijden overslaan

Stap 9:

Nu heb je het logo en favicon ingesteld. Vervolgens klik je op Publiceren om de wijzigingen die je gemaakt hebt op te slaan.

Publiceren

Stap 10:

Om weer terug te gaan naar je Dashboard klik je linksboven in je menu op het kruisje. Je zult zien dat je nu terug wordt geleid naar het dashboard.

Let op dat voordat je afsluit eerst op publiceren hebt geklikt zodat je wijzigingen die je gemaakt hebt worden opgeslagen.