Hoe maak ik een nieuwe pagina aan?

Stap 1:

We beginnen op het Dashboard van de website. Aan de linkerkant staat een menustructuur. In dit menu hoover je op Pagina’s , er komt nu een uitklapmenu tevoorschijn. Nu klik je op Nieuwe pagina

Dashboard > Pagina’s > Nieuwe pagina

Stap 2:

Je bevind je nu in de omgeving waar je de nieuwe pagina gaat toevoegen. Eerst voeg je bovenaan de titel van je pagina toe en vervolgens klik je op Publiceren.

TitelPubliceren

Stap 3:

Je ziet nu dat de knop publiceren in updaten veranderd is. Je pagina is nu aangemaakt. Om hem te bewerken klik je op Bewerken met Elementor.

Bewerken met Elementor

Stap 4:

Je komt nu de Elementor omgeving waar je de pagina kunt gaan bewerken. Als eerst zie je linksboven de titel van de pagina staan, deze gaan we weg halen. Dit doe je door linksonder op het tandwieltje (Instellingen) te klikken.

Instellingen

Stap 5:

Aan de linkerkant van je scherm krijg je nu de Pagina instellingen te zien. Er staan verschillende kopjes waar je dingen kunt aanpassen, voor nu kijken we naar het kopje Titel verbergen. In het voorbeeld is dit gearceerd. Naast dit kopje staat een schuifje wat nu op nee staat, klik hier op en je titel is verborgen

Titel verbergen

Stap 6:

Je ziet nu in het voorbeeld dat het schuifje op ja staat en dat de titel is verborgen. Je kan nu de pagina gaan bewerken zoals jij dat wilt.

Ben je klaar met bewerken klik je linksonder op de groene knop met Bijwerken, zo sla je de wijzigingen op. 

Bijwerken

Stap 7:

De knop Bijwerken is nu grijs geworden, dit betekend dat alles is opgeslagen. De volgende stap is de pagina toevoegen in het menu. 

Eerst ga je terug naar je Dashboard door op het hamburgermenu’tje links boven te klikken.

Nu zie je aan de linkerzijde een knop met Terug naar Dashboard, hier klik je op.

Stap 8:

Je bent nu weer in het Dashboard. Je hoovert in het linker menu op Weergave, er komt nu een uitklapmenu tevoorschijn. Nu klik je op Menu’s.

WeergaveMenu’s

Stap 9:

Je komt op de pagina waar je het menu kan aanpassen. Je klikt op de pagina die je wilt toevoegen aan het menu en er verschijnt net als in het voorbeeld en vinkje. Vervolgens klik je op Aan menu toevoegen.

Aan menu toevoegen

Stap 10:

De pagina die je hebt toegevoegd verschijnt nu onder in het menu. Als je deze op een andere plek wilt klik je op het menu-item en sleep je hem met je muis naar de gewenste plek. Klik voor meer opties op het pijltje bij het menu-item.

Stap 11:

Zoals in het voorbeeld te zien is staat het menu-item nu boven de pagina contactpagina. Ook is het pijltje aangeklikt waardoor de opties zichtbaar zijn. Hier kan je ook het Menu-item verwijderen.

Als de pagina in het menu staat klik je op Menu opslaan.

> Menu opslaan

Sub-pagina

Als jij een pagina onder een andere pagina wilt laten vallen noemen we dit een ‘sub-pagina’.
Dit doe je door het menu-item aan te klikken en een stukje naar rechts te slepen, zie het voorbeeld. De pagina waar de sub-pagina onder staat is de hoofd pagina.

Vergeet het menu niet op te slaan voordat je verder gaat.